onsdag 16 april 2008

Moderna svenska superhjältar: Bloghibitionisten

Superskurk

Som de flesta människor, gillade Malin Ruter att skvallra. Men allra mest gillade hon att skvallra om sig själv. Hon berättade gärna för alla som lyssnade om sitt arbete, sin man, sina barn, sina husdjur, sitt hus, sin trädgård, sina tånaglar... och när hon kommit så långt var det inte många som lyssnade.

Men så en dag upptäckte Malin Internet. Och bloggar. Och sociala nätverk. Det var som himmelriket för henne. Här kunde hon berätta allt om sig själv. Hon lade genast upp alla bilder hon kunde hitta, på sig själv, sin familj, sina semestrar, sina arbetskamrater, luchrestauranger hon ätit på, hennes resväg till jobbet, och berättade ingående om varje tidningsartikel hon läst, varje cappucino hon drack, och varje buss hon åkt på.

Till slut gick hon så långt att hon passerade anständighetens gräns, till och med i bloggarnas vidsynta värld. Hon blev avstängd från sajt efter sajt. Men Malin kunde inte sluta berätta om sig själv. Det var som en drog. Till slut började hon smyga in kommentarer om sig själv på andras bloggar. Hon lärde sig hacka sajter för att kunna lägga upp sina bilder. Hon skrev ut små nyhetsbrev om sig själv som hon satte upp på anslagstavlor. Hon smög sig till och med in på tidningsredaktioner och bytte ut artiklar i hopp om att få sina exhibitionistiska berättelser i tidningen.

Krafter: Har obegränsat med redaktionellt material. Bra på att prata omkull folk. Hyfsat duktig på dataintrång.

Svagheter: Beroende av sin exhibitionism. Lätt att identifiera eftersom hon alltid lämnar rikligt med detaljer om sig själv i samband med brottet.

Inga kommentarer: