måndag 17 augusti 2009

Förutsägelser augusti 2009

Släpvagnen har tittat djupt in i sin kristallkula (som inom spåmanskretsar är slang för "whiskyflaska") och har kommit fram till att följande kommer att hända de närmaste åren...

Inom IT-sektorn:

  • Film- och musikindustrin driver igenom ett EU-direktiv om att Internet-leverantörerna måste blockera filldelningstrafik. Lagliga nedladdningstjänster blir otillgängliga i flera veckor tills man hunnit justera filtren. De flesta olagliga tjänster påverkas dock inte då de är använder slumpmässiga portar och är krypterade.
  • Då lagen antas av den svenska regeringen, passar man på att lägga till en paragraf om att blockera alla utländska spelsajter som poker och kasinon. Man ursäktar detta med att man "är tvungna att följa EU:s regler".
  • Medieindustrin stöttar ett förslag om att Internet-trafik till och från stora sajter som Google och MSN ska prioriteras. Privat trafik och icke-kommersiella sajter slås ut.
  • Det går inte längre att få tag i öppen källkod via Internet, bortsett från några kommersiella varianter av Linux. Indien och Kina går om Europa inom mjukvaruindustrin, och hyr in arbetslösa europeiska programmerare till låga löner.

Internationell politik:

  • Efter att amerikanska media avslöjar att både Bush' och Obama's familjer sponsrade politiska grupper kopplade till Osama Bin Laden strax innan 11 september-attentaten, förlorar kriget mot terrorismen sin fart. Extrema kristna högerrörelser vägrar acceptera avmattningen, anklagar sin egen regering för "förräderi", och bombar två regeringsbyggnader samt den iranska ambassaden. Efter att den amerikanska regeringen slår ner mot dem, söker de sig utåt och tar på sig ansvaret för flera terroristattentat mot moskéer i Irak, Iran och Saudiarabien.
  • Iran kräver att FN ratificerar en invasion av USA, men förslaget stoppas i säkerhetsrådet. Dock lyckas man driva igenom ett fördömande mot den "militanta kristendomen".
  • Medan USA och Europa diskuterar om en mars-expedition är värd att satsa på, tillkännager Kina att de tänker skjuta upp en 2011.

Nöje:

  • Kronprinsessan Victoria går ut i kvällspressen för att be om 6 miljoner till en ny sommarstuga för sig och sin man.
  • Då Britney Spears inte har något mer att klä av sig, säljer hon bilderna från sin tjocktarmsoperation till högstbjudande kvällsblaska.
  • Efter Paris Hiltons dokusåpa "My New BFF" (Best Friend Forever), överträffar hon sig själv med uppföljaren "Help Me Dump My BFF".
  • Arnold Schwarzenegger har accepterat att han inte kan kandidera i det amerikanska presidentvalet då han är född i Österrike, men beställer en amerikansk-byggd robot som ska ställa upp för honom. Han kallar den skämtsamt för "sin governator" och programmerar den med fraser som "Hasta La Vista, Baby" och "I'll be back - in 2012". Roboten får röster både från science fiction-segmentet av befolkningen, och från amerikanska landsortsbor som konsekvent rankar den som "mer naturlig och mänsklig" än de konkurrerande kandidaterna.

Inga kommentarer: