söndag 4 maj 2008

Moderna svenska superhjältar: Playback

Superhjältinna

Charlotta Karlsson var född med förmågan att härma ljud. Det började med enkla ljud, som bjällror och biltutor, men vid nio års ålder kunde hon härma instrumment, och vid sexton kunde hon ackompanjera sig själv medan hon sjöng.

Vid 18 års ålder ställde hon upp i en sångtävling, och gjorde rent hus med sin perfekta imitation av Céline Dion. Hon fick ett skivkontrakt, tränades att dansa och uppträda, och fick flera sånger skrivna åt sig.

Men när Charlotta stod i inspelningsstudion för första gången, visade det sig till allas förvåning att hon knappt kunde träffa tonerna rätt. Skivbolaget var tvungna att hyra en annan (inte lika vacker) artist som sjöng låtarna först, så Charlotta kunde härma henne.

Efter en kort tid i bandet The Bimbettes tog Charlottas solokarriär fart, och idag använder hon sina krafter för att kämpa mot elaka kritiker och för djurens rättigheter.

Krafter: Kan härma vilket ljud som helst, och kan till och med simulera flera instrument med rösten samtidigt som hon härmar någon annans sång.

Svagheter: Inte så musikalisk.

Citat: "Jag är ingen bimbo, jag är en Bimbette! Hmpff!"

Inga kommentarer: